E-Mail:
info@securitycompass.se
Phone:
+46 (0)70-588 14 94
Address:
Bivägen 4, 29436 Sölvesborg

SC-Shopen

Mindre butiksstölder under 2013

2014/01/29 : Niklas Sundin

Den preliminära statistiken från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) för 2013 rådet släpptes i mitten av januari. Där hittas en del intressanta tendenser. Tittar vi på statistiken för anmälda stölder och snatterier i butiker, varuhus och kommersiella utst ...

Rekommendera Security Compass

Följ Security Compass påSecurity Compass on LinkedIn
Follow SecCompass on Twitter

Uppdateringar på Security Compass

130715 "Säkerhetsbutiken" startar
120705 Uppdaterad text på sidan "Referensföretag"
120705 Uppdaterad text på sidan "Om företaget"
120529 Uppdaterad text på sidan "Arbetsplatsens skydd"
120403 Underhåll av hemsidan
120220 Uppdaterad programvara
120220 Uppdaterad bild på sidan "Om företaget"

Skärbeständiga kläder

en388Kroppens naturliga skydd, huden, kan lätt penetreras av vassa föremål. Även om du bär kläder av vanligt tyg så ger det inte önskat skydd om du skulle bli angripen med kniv eller råka gå emot en vass plåt eller glas skiva. Därför behövs ett extra skydd av kroppen om det finns risk för skärskador. Tyget som används till de skärbeständiga delarna i dessa kläder är tillverkade i MTP-X-protection® som är ett mjukt och följsamt tyg vilket gör plaggen mycket bekväma och lätta att bära. Tygets skärmotstånd är 5 gånger starkare än nivå 5 enligt UNE EN-388. Testerna är utförda av ackrediterade AITEX Laboratorier. För att uppnå nivå 5 enligt UNE EN-388 ska tyget klara minst ett index på 20. För mer information EN 388 klicka >>>HÄR<<< eller på symbolen till höger.

På Security Compass har vi lång erfarenhet av att träna skydd mot skarpa föremål. Även om du tränat försvar mot knivattacker så är det nästan omöjligt att klara sig ur ett angrepp utan att bli skuren.

Security Compass har en väl upparbetat kontakt med tillverkaren. På så vis kan vi hjälpa er att skräddarsy efter just era behov. Kontakta oss på info@securitycompass.se för mer information. En presentationsfilm av MTP hittar ni på YouTube >>>klicka här<<<

Fullt sortiment hittar ni i vår webb shop på www.scshopen.se

 

Skärbeständig t-shirt

En bekväm undertröja som kan skydda dig året om. Förutom att den motstår skärskador på ett förträffligt vis så motvärkar den även dålig lukt och svettning. Plagget är konstruerat för att ge maximal andningsförmåga vid zoner där kroppen svettas som mest som till exempel armhålor, baksida nacke, rygg, ett cittra. För att minska risken för dålig lukt är tröjan även antibakteriellt behandlat.

Presentationsfilm >>>klicka här<<<

 

Skärbeständig t-shirt med lång ärm

En bekväm undertröja som kan skydda dig året om. De långa ärmarna ger ett extra bra skydd om knivhugg ska pareras. Plagget är konstruerat för att ge maximal andningsförmåga vid zoner där kroppen svettas som mest som till exempel armhålor, baksida nacke, rygg, ett cittra. För att minska risken för dålig lukt är tröjan även antibakteriellt behandlat.

 

cbch-gifSkärbeständig väst-tröja (obs västen ingår ej)

En termisk tröja för att bäras under den skott- eller knivsäkervästen. Tack vare sina tekniska fibrer, tillåter tröjan en optimal svett transport till nästa lager kläder och en god ventilation av huden. Tack vare att tröjan är utrustad med ett skärbeständigt foder (MTP-x-Skydd ®) i ärmarna, förvandlas armarna till en naturlig sköld mot knivar och andra skarpa föremål. Människan har en medfödd reflex att skydda angrepp med armarna. I en knivväst är armarna helt oskyddade varpå denna tröja blir ett välkommet komplement.

 

Cut Resistant BuffSkärbeständig Halskrage

En Termisk halskrage är ett utmärkt komplement till de övriga skärbeständiga plaggen. Plagg framtagna för att ge ett omfattande personligt skydd för personer som arbetar i en utsatt miljö där risk för skärskador föreligger. Halskragen är utvecklad främst för att skydda halspulsådern, en vital del av den mänskliga kroppen som är extremt sårbara för våld med vassa föremål så som knivar och trasiga flaskor. En avskuren halspulsåder kan orsaka dödsfall.

Presentations film >>>klicka här<<<

Cut Resistant Sleeves (MTP-MNG)Skärbeständiga ärmar

Skärbeständiga ärmar för att skydda armarna, del av kroppen som tar emot majoriteten av sår vid ett angrepp med kniv eller annat skarp föremål. Tack vare de Skärbeständiga ärmarna förvandlas armarna till en naturlig sköld då människan har en medfödd reflex att skydda angrepp med armarna. De skärbeständiga ärmarna passar lika bra på väktaren som på glasmästaren. Ärmarna är en mycket diskret skyddslösning som kan bäras till både arbetskläder och civilklädnad.

Klicka på bilden för mer information

 

 

Skärbeständiga underställsbyxor

En bekväm underställsbyxa som kan skydda dig året om. Plagget används som en underställ under till exempel en uniform eller civil klädsel. Underställsbyxorna ger maximalt skydd mot knivar och andra vassa föremål tack vare MTP-X-protection ® skärbeständigt foder. Plagget är konstruerat för att ge maximal andningsförmåga vid zoner där kroppen svettas som mest.

Presentationsfilm  >>>klicka här<<<

 

 

Handskar

Vi kan tillhandahålla en rad olika handskar med olika typer av skydd.

Presentationsfilm av handskar >>>klicka här<<<

 

xcf_premiumSkärbeständig Handske (Premium)

en388Handsken lämpar sig väl för verksamhet och tjänster som kräver en hög taktisk känslighet och där diskretion är viktigt. Ytterhandsken är tillverkad i ett följsamt oxskin vilket ger en mjuk, komfort och flexibilitet handske. Innerhandsken är tillverkad i MTP-X-protection® vilket ger handsken dess skär- beständighet. Handsken uppfyller klasserna 2, 5, 4, 2 enligt europeiska standarden EN-388. Testerna är utförda av AITEX ackrediterade Laboratorier.

Klicka på bilden för mer information

 

 

trd_sniperSkyttehandske (Sniper)

en388Sniper är en handske som är designad för att ge önskad närhet till vapnet och samtidigt möjliggöra alla nödvändiga rörelser för att kunna avge exakta skott. Handsken finns i skärbeständigt utförande och kan då fås i tre modeller (Amara, Digital Leather och Polyuretan). Handsken uppfyller klasserna 2, 5, 4, 2 enligt europeiska standarden EN-388. Testerna är utförda av AITEX ackrediterade Laboratorier. Önskas extra god smidighet och känslighet finns Sniper även utan det skärbeständiga fodret (MTP-X-protection®). Sniper används i dag av personer som på yrkesbasis arbetar med pressektionsskytte.

Klicka på bilden för mer information

<<< Tillbaks till SC Shopen