E-Mail:
info@securitycompass.se
Phone:
+46 (0)70-588 14 94
Address:
Bivägen 4, 29436 Sölvesborg

Main menu

Mindre butiksstölder under 2013

2014/01/29 : Niklas Sundin

Den preliminära statistiken från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) för 2013 rådet släpptes i mitten av januari. Där hittas en del intressanta tendenser. Tittar vi på statistiken för anmälda stölder och snatterier i butiker, varuhus och kommersiella utst ...

Rekommendera Security Compass

Följ Security Compass påSecurity Compass on LinkedIn
Follow SecCompass on Twitter

Uppdateringar på Security Compass

130715 "Säkerhetsbutiken" startar
120705 Uppdaterad text på sidan "Referensföretag"
120705 Uppdaterad text på sidan "Om företaget"
120529 Uppdaterad text på sidan "Arbetsplatsens skydd"
120403 Underhåll av hemsidan
120220 Uppdaterad programvara
120220 Uppdaterad bild på sidan "Om företaget"

Semesterskydd

2010/07/06 Posted in: Blogg,Säkerhetsblogg

Nu närmar sig semestrarna och för många är den redan här. Med semester följer aktiviteter. När alla flyttar ut till sina stugor, båtar eller åker på semester resor blir villakvarteren nästen öde på sina håll. Det är något som inbrottstjuvarna välkomnar och drar nyttan av. Därför bör man se över sitt skydd innan man åker på semester. Vad kan man då göra för att minska risken för påhälsning? Här följer några tipps.

 • Se över fönsterskyddet genom att antingen förse fönster som kan nås från mark eller undertak med lås eller annan mekanisk skyddslösning. Ett billigt sätt kan vara att skruva bort fönster handtagen.
 • Entrédörren bör förses med godkändlåsning och brytskydd. I bakkanten av dörren bör även karmstift/bakkantsäkring sättas för att förhindra uppbrytning.
 • Altan och balkong dörrar ska vara försedda med lås och bör utrustas med säkerhetsspanjolett och bakkantssäkring. Är dörrar av den typ som har fönster upptill och är igenbyggda ner till, bör nedre delen förstärkas med en plåt, ett så kallat sparkskydd.
 • Förvaring av värdeföremål bör ske i ett värdeskåp som är fastmonterat på lämplig plats i huset. Alternativt kan värdeföremål låsas in i bankfack eller liknande.
 • Anlita en auktoriserad låssmed för låsarbeten.
 • Inbrottslarm är avskräckande, se till att företaget som installerar ert larm är ett certifierat och godkänt företag (köp aldrig säkerhets produkter av dörrknackare).
 • Larmet ska vara kopplat till larmcentral och bör ha väktare som ryck åtgärd.
 • Larmet kan med fördel förses med en brandvarnare för att öka möjligheten att upptäcka en brand i tid.
 • Lämna huset så att det ser bebott ut. Tänk er in i rollen som inbrottstjuv och försök att se svagheterna. Städa inte huset för noga innan resan, lämna gärna lite tallrikar och kastruller framme. Den som sedan vattnar era blommor kan med fördel flytta på dessa husgeråd. Lite av barnens leksaker kan med fördel ligga kvar i trädgården.
 • Lås in verktyg som kan underlätta för en inbrottstjuv. Det kan vara så som stegar, sågar, yxor, brytverktyg med mera.
 • Be någon ta hand om er post, slänga sopor i er soptunna, parkera bilen på er uppfart och kanske till och med att hänga lite tvätt på er torkvinda.
 • Om möjligt bör vattnet stängas av, slå ifrån strömmen genom att bryta de säkringar som inte är nödvändiga för husets funktioner. Detta minskar risken för vatten och brandskador.
 • Försök att placera stöldbegärlig egendom så att den varken syns eller är kan nås genom fönster.
 • Grannsamverkan är viktigt, att vi tillsammans hjälps åt att förhindra brott är en av de främsta och mest kostnadseffektiva sätten att förhindra brott.

Givetvis finns det mycket mer man kan göra och många olika sätt att lösa säkerheten på. Behöver ni hjälp med detta kan ni alltid kontakta Security Compass. Vi finns här för att guida er rätt i säkerhetsvärlden.

Trevlig semester.

Comments are closed.