E-Mail:
info@securitycompass.se
Phone:
+46 (0)70-588 14 94
Address:
Bivägen 4, 29436 Sölvesborg

Main menu

Mindre butiksstölder under 2013

2014/01/29 : Niklas Sundin

Den preliminära statistiken från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) för 2013 rådet släpptes i mitten av januari. Där hittas en del intressanta tendenser. Tittar vi på statistiken för anmälda stölder och snatterier i butiker, varuhus och kommersiella utst ...

Rekommendera Security Compass

Följ Security Compass påSecurity Compass on LinkedIn
Follow SecCompass on Twitter

Uppdateringar på Security Compass

130715 "Säkerhetsbutiken" startar
120705 Uppdaterad text på sidan "Referensföretag"
120705 Uppdaterad text på sidan "Om företaget"
120529 Uppdaterad text på sidan "Arbetsplatsens skydd"
120403 Underhåll av hemsidan
120220 Uppdaterad programvara
120220 Uppdaterad bild på sidan "Om företaget"

The Dancing Man

2010/06/30 Posted in: Uncategorized

Det har tidigare skrivits om evenemangssäkerhet på SC bloggen. Detta inlägg är på sätt och vis en uppföljning till det tidigare inlägget. Vid ett besök på Caspo:s hemsida hittades en youtube film som har ett visst värde ur ett säkerhetsperspektiv. Filmen som är känd för en del som the dancing guy på Sasquatch music festival 2009 och finns i en uppsjö av varianter. Festivalen är ett evenemang i USA av väldigt stora proportioner. Det intressanta med filmen är hur snabbt en situation kan ändra sig från att vara ofarlig/harmlös till risk fylld. Som tur är så orsakade händelsen på filmen inga personskador, vad SC kunnat få fram. Fenomenet i denna film gäller inte bara säkerhet i samband med evenemang utan kan appliceras i många andra sammanhang. Än en gång är det människan med sitt underliga beteende som är den utlösande faktorn. Därför är det viktigt att ha med detta i sina beräkningar när man genomför riskanalyser eller planerar säkerheten. Filmen i säg är underhållande och de flesta som ser den tänker inte ens på riskerna som uppkommer. När ni nu ser filmen, se den då ur ett säkerhetsperspektiv.

Security Compass vill med denna film inte bara öka ert säkerhetsmedvetande utan också önska er en trevlig sommar.

Comments are closed.