E-Mail:
info@securitycompass.se
Phone:
+46 (0)70-588 14 94
Address:
Bivägen 4, 29436 Sölvesborg

Main menu

Mindre butiksstölder under 2013

2014/01/29 : Niklas Sundin

Den preliminära statistiken från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) för 2013 rådet släpptes i mitten av januari. Där hittas en del intressanta tendenser. Tittar vi på statistiken för anmälda stölder och snatterier i butiker, varuhus och kommersiella utst ...

Rekommendera Security Compass

Följ Security Compass påSecurity Compass on LinkedIn
Follow SecCompass on Twitter

Uppdateringar på Security Compass

130715 "Säkerhetsbutiken" startar
120705 Uppdaterad text på sidan "Referensföretag"
120705 Uppdaterad text på sidan "Om företaget"
120529 Uppdaterad text på sidan "Arbetsplatsens skydd"
120403 Underhåll av hemsidan
120220 Uppdaterad programvara
120220 Uppdaterad bild på sidan "Om företaget"

Den bästa av världar

2010/05/14 Posted in: Säkerhetsblogg

Hur ser det ut, lever vi i den bästa av världar? Ibland kan man inte låta bli att ställa sig denna fråga. Inte minst med tanke på de kriser som råder i världen. Ekonomiskkris, oljekrisen i USA, aska från Island och upplopp i semesterparadiset Thailand. Listan kan göras lång. Men även om vi ser till vårt hemland så går det inte en dag utan att man kan läsa om rån, hot och våld i dagstidningen. Även i ett litet och tryggt län som Blekinge, där jag bor, händer det dagligen saker. Jag läste en gång ett talesätt som etsat sig fast i mitt huvud. Det lät ungefär så här: ”Optimisten säger att vi lever i den bästa av världar, pessimisten fruktar att det är sant”. Även om jag är en optimistisk person så kan jag inte hjälpa att vara rädd för att pessimisten en dag ska få rätt. Denna rädsla får jag när jag ser hur lite vi medmänniskor bryr oss om vad som händer i vår närhet. Jag anser att det är upp till oss, vi som lever i denna tid och denna värld att bestämma vilken som ska få rätt, optimisten eller pessimisten. Vilken värld vill vi att våra barn ska växa upp i. Vill vi överlämna en värld i kaos eller en värld i trygghet och välstånd? Alla har vi möjlighet att påverka och sätta ner foten. Ett enkelt sätt är att inte acceptera de kriminella handlingar vi ser omkring oss. Tyvärr så hör jag alltför ofta personer som säger det tjänar inget till att polisanmäla, busen är ute på gatan igen inom några timmar. Polisens arbete har jag inte tänkt diskutera denna gång, utan det jag vill få fram är att de personer som säger dessa påståenden har gett upp. De har accepterat pessimistens syn. Att inte anmäla ett brott är samma sak som att acceptera och tycka att kriminaliteten är okej. Genom att anmäla brott så har man däremot gjort vad man kan för att bidra till en bättre värld. Även om det inte räcker för att få en person inlåst så har man agerat och kanske det räcker för att få personen att ta tag i sitt liv. Men framför allt har man gjort vad man kan och kan lugnt se sig i spegeln. Nu vill jag inte uppmuntra er till att jaga rånare och snattare, sådant agerande kan få allvarliga konsekvenser. Nej, det jag efterfrågar är lite mer civilkurage, medmänsklighet och en optimistisk syn på livet. För många företag/verksamheter är interna och externa brott ett problem. Security Compass kan hjälpa er verksamhet att hitta just de verktyg ni behöver för att få bukt med denna kriminalitet. Ofta handlar det om att få personalen att inse vikten av att våga säga stopp, på rätt sätt. För tillsamman kan vi bevisa att pessimisten har fel.

Jag är glad över att kunna säga att vi lever i den bästa av världar.

Comments are closed.